Menu
Groene kool uit de braadschotel
Ingrediënten
- 400 g Rundergehakt
- 1 Grote groene kool
- 200 g Cornedbeef
- zout
- peper
- 2 eetlepels zeer fijn geraspte ui
- 2 beschuiten
- 1 eetlepel paprikepoeder pittig
- 25 g boter of margarine
- 100 g ontbijtspek
- 100 g jonge kaas
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 dl. bouillon
Bereiden
Pluk mooie grote bladerenvan de kool en leg deze 10 minuten in kokend water met wat zout.
Snipper de rest.
Vermeng het gehakt met verkruimeld cornedbeef,zout,peper,geraspte ui,verkruimelde beschuit en paprikapoeder.
Zet de braadschotel10 minuten voor gebruik in koud water.
Leg plakjes spek en klontjes boter op de bodem,daarop koolsnippers en langs de wanden de grote bladeren.
Vouw grote koolbladeren erover heen.
Verdun de tomatenpuree met bouillon en giet dit erover.
Leg het deksel op de braadschotel en zet deze in een koude oven.
Stel de tempratuur in op vrij heet (200 graden) en laat het gerecht zo 30 a 45 minuten bakken.
Serveer rijst of aardappelpuree erbij.
Serveer met een groene salade.
Materialen
ovenschaal met deksle