Dougnuts

Gebak, Brunch, 6 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-05-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 125 gram creme fraiche
  • 250 gram bloem
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 mespunt zout
  • olie om te frituren
  • 3 eetlepels suiker om te bestrooien
  • 1 theelepel kaneel om te bestrooien

Bereiden

Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Meng er de creme fraiche, de bloem, kaneel en zout door. Knip 5 stukjes bakpapier van 15x30cm. Schep de suiker en de kaneel om te bestrooien op een bord door elkaar. Verhit de olie om te frituren tot 180 gr. Schep het deeg in de spuitzak en spuit ringen met een doorsnee van 10cm. op de velletjes papier en laat de dugnuts aan een punt van het papier een voor een en met niet meer dan 4 tegelijk in het hete vet glijden. Gebruik de velletjes papier voor de volgende portie. Bak de dougnuts in circa 4 minuten endraai ze halverwege om met behulp van twee lange lepels. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Haal de dougnuts rondom door het suikermengsel en serveer ze bij voorkeur warm.

Materialen

bakpapier

Bronvermelding