Menu
Gebraden kip met bacon
Ingrediënten
- 1 kip
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 teentjes knoflook(gepeld)
- 15 gram boter, gesmolten
- 4 plakjes bacon
- 1 eetlepel olie
- 1,25 dl kippenbouillon
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verwijder overtollig vet.
Spoel de kip schoon en dep hem droog.
Doe de takjes rozemarijn, knoflook en boter in de holte van de kip. Verdeel de plakjes bacon over de kippenborst en zet ze vast met prikkers.
Plaats de met olie bestreken kip in een ovenschaal in de oven.
Laat de kip 1 1/2 uur braden en giet er regelmatig bouillon over.
Bedek de kip eventueel met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bacon te donker wordt.
Laat de kip voor het aansnijden 15 min. staan.
Verwijder de prikkers.
Serveertips
Evetueel garneren met een extra takje rozemarijn.