Aubergine moussaka

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 13-10-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,3 kg aubergines
  • 1/2 kg kalfsgehakt
  • 1 fijngesnippert ui
  • 1 klein blik gepelde tomaten
  • 2 eetl boter
  • olijfolie,zwarte peper,zeezout,cayennepeper,nootmu
  • 1 klp gedroogde organo
  • 1 thl kaneelpoeder
  • 100 gr gemalen kaas
  • 1/2 l dikke bechamelsaus
  • 2 eieren

Bereiden

*verwarm de oven op 160)c *snij de aubergines in plakken,bestrooi ze met veel zout,leg ze in lagen in een vergiet en laat rusten zodat het bittere vocht kan vrijkomen *smelt de boter in een pan en bak hierin het gehakt aan samen met de ui snippers,roer alles los en voeg dan de gehakte tomaten,de oregano en de kaneel toe,breng op smaak met zwarte peper ,cayennepeper en zeezout,laat het geheel zachtjes sudderen tot een smeurige,niet al te vochtige saus *spoel het zout van de aubergineplakken en dep ze droog met keukenpapier,blancheer de helft van de plakken in kokend water en bak de andere helft aan beide zijden goudbruin in olijfolie *verwarm de bechamelsaus en klop er –van het vuur –de eieren en de kaas door ,kruid met nootmuskaat *vet een ruime,vrij diepe schaal in met olijfolie en beleg de bodem met plakken gebakken aubergine *vul verder aan met een laag vleessaus,een laag geblancheerde aubergines en zo verder….. *eindig met plakken aubergine en smeer er de kaassaus over uit,bestrooi met gemalen kaas *plaats 30min in een voorverwarmde oven

Bronvermelding