Menu
Advocadosoep met gerookte zalmsnippers
Ingrediënten
- 3 rijpe advocado's
- 1 l koude lichte kippenbouillon
- 25 cl room
- 15 cl droge sherry
- 1 eetl citroensap
- mespunt suiker
- 2 eetl gehakte bladpeterselie
- 100 gr gerookte zalm in reepjes gesneden
Bereiden
*pel de advocado's verwijder de pitten,steek 12kleine bolletjes uit het vruchtvlees met behulp van een parisienelepel,hou deze apart en snij de rest van het vruchtvlees in stukjes.
*doe de advocadostukjes samen met het citroensap,de bouillon,de suiker en de room in de blender,mix tot een gladesoep,voeg de sherry toe,breng op smaak met peper en zout en plaats in de koelkast.
*verdeel de soep over 4kommen,garneer met de advocadobolletjes en bestrooi met zalmsnippers.
*werk af met peterselie en serveer.
Voor de soep warm.
*laat de suiker weg en mix de advocado met de room en het citroensap,
*overgiet de warme bouillon en verwarm het geheel tot net onder het kookpunt.
*voeg dan de sherry aan toe en kruid met peper en zout.