Aardappeltaartjes met rozemarijn en tijm, BTC Hollands Wintermenu

Hartige taarten, Bijgerecht, 8 personen, Anders.
Wachten: 40 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-04-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete uien, in flinterdunne repen
  • 1 el fijngesneden rozemarijnnaaldjes
  • 2 el olijfolie
  • 600 kg vastkokende aardappelen
  • 200 ml melk
  • 150 gr feta verkruimeld of oude kaas geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml geslagen room (light slagroom)
  • 2 eieren
  • 2 tl tijmblaadjes

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven - 15%). 2. Bak in een grote koekenpan de uien met de rozemarijn in 2 el olie op het laagste vuur tot de uien zacht zijn. 3. Schaaf of snijd de aardappelen in zo dun mogelijke plakjes. 4. Meng de melk, kaas, knoflook, room, eieren en tijm in een ruime kom. Breng op smaak met versgemalen peper. 5. Voeg de aardappelplakjes en uien toe aan dit mengsel en vul elk vormpje er voor tweederde mee. Of schenk het mengsel in de grote quichevorm. 6. Druk het mengsel een beetje aan, zodat het mooi glad en goed verdeeld is. 7. Bak de taartjes in het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar. Houd voor de grote quichevorm een baktijd van 50-60 min. aan. 8. Serveer de taartjes of de taart warm of koud. Kan ook als hoofdgerecht met groenten uit de oven. Eet smakelijk!!!

Materialen

8 kleine quichevormpjes of een grote quichevorm van 26 cm doorsnee.

Bronvermelding