Bonen in zalmcurry

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 03-09-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram sperciebonen of snijbonen
  • 200 gram zalmfilet
  • 2 stuks (bos)uitjes
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 1 eetl citroensap
  • 1 eetl kerriepoeder
  • 1,5 dl volle yoghurt
  • 2 eetl olijfolie
  • zeezout en peper

Bereiden

Zalm in stukken van 3 cm snijden en inwrijven met citroensap, peper en zout. Bonen schoon maken en in stukjes snijden van 2 á 3 cm. Bonen beetgaar koken in bodem water gedurende 10 á 15 min. Bosuitjes in stukjes snijden van circa 2 cm. Olie verwarmen en kerriepoeder er door roeren. Bosui toevoegen en een paar minuten mee laten bakken. Zalm en gekookte bonen toevoegen en nog eens een paar minuten door bakken. Daarna voorzichtig de yoghurt er door roeren zodat de zalm niet uit elkaar valt. Nog een paar minuten zachtjes laten sudderen. Koriander fijn hakken en op het laatste moment toevoegen. Eventueel verder op smaak maken met peper en zout. lekker met een stokbroodje of rijst.

Materialen

wok

Bronvermelding