Menu
Cordeiro de azores
Ingrediënten
- 1 kilo lamsvlees
Bereiden
Doe wijn,tomatenpuree,knoflook,komijn,karwij en laurier in ovenvaste schaal.
Daarna voegt u lamsvlees toe en laat dit ongeveer 24-36 uur marineren(wel enkele keren draaien).
Vlees uit marinade halen en inwrijven met wat peper.
Marinade in schaal bewaren want hierin gaan we vlees ook in oven braden.
Eerst vlees rondom dichtschroeien in pan.
Oven 10 min voorverwarmen op 200 graden met schaal met marinade erin (komt alvast op temperatuur)daarna vlees toevoegen.
Vlees per kilo 1 uur braden.
Ongeveer 40 minuten voor einde aardappels toevoegen.
Lekker met ciabatta of turks brood met kruidenboter,salade.
(net als aardappels kun je ook groenten toevoegen zoals cougette,aubergine,worteltjes,ui,enz.)
Materialen
0.5 liter witte wijn 500 gram aardappels in vieren kl.blikje tomatenpuree 4 teentjes knoflook 1 theelepel komijnpoeder 1 theelepel karwijpoeder 1laurierblad peper,zout naar smaak