Bruine bonen met knoflookgehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 17-03-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g gehakt (gemengd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 el plantaardige olie
  • 3 el tacokruiden
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 laurierblaadje
  • 800 g bruine bonen (blik)
  • 0.5 l bouillon van tablet
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • munt of korianderblad
  • peper en zout

Bereiden

Maak het gehakt aan met de geperste knoflook, het ei en wat zout en peper. Zet het gehakt afgedekt in de koelkast. Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en laat de ui glazig fruiten. Voeg de tacokruiden, de tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Laat op laag vuur circa 15 minuten pruttelen. Draai niet te kleine soepballetjes van het aangemaakte gehakt. Giet de bonen af en laat ze uitlekken. Roer de bonen met de bouillon en de oregano door het mengsel in de pan en breng af en toe roerend aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat op laag vuur 7 minuten koken. Breng zonodig verder op smaak met peper en zout. Bestrooi voor het serveren desgewenst met fijngehakte munt of het korianderblad. Lekker met stokbrood of nanchos Voedingswaarde p.p: eiwit 34 g, vet 25 g, koolydraten 34 g en kcal 497

Bronvermelding