'Soto - Soep ' (smaakt zoals het hoort Indische - Kippensoep)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 134 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui , gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook , fijngehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el olijfolie
  • 200 g tauge
  • 150 g witte rijst
  • 2 bouillonblokjes ( kippen )
  • 1/2- 1 rode peper ( in ringetjes )
  • 5 takjes selderij ( incl. steeltjes ) klein gehakt
  • 4 eieren ( hard gekookt )
  • 250 g kipfilet
  • bakje boemboe paniki ( conimex )
  • 50 g gebakken uitjes
  • 2 tl sambal
  • 2 bosuitjes in fijne ringetjes gesneden

Bereiden

Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing. Verhit een pan met 1 el olijfolie en fruit ui , peper, en knoflook, boemboe paniki, fijngehakte selderij steeltjes, 2 tl sambal. Voeg kipfilet en 1 liter water + 2 bouillon blokjes toe en laat ca. 45 trekken op een zacht vuurtje. Voeg als laatste rest van selderij en fijn gesneden bos-uitje toe. Haal kipfilet uit de pan en ' trek' het vlees met 2 vorken uit elkaar, verhit een koekenpan met 1 el olie en bak fijn gesneden kipfilet op hoog vuur knapperig en bruin, voeg zout en ketjap toe naar smaak. Schep in 4 soepkommen gebakken kipfilet, rijst, 1 hardgekookt ei en een handje taugé, Zet op tafel gebakken uitjes, ketjap, sambal. Schenk de hete soep in de kommen. TIP : Maak er een maaltijd soep van door ook sperzieboontjes, witte-kool ( heel fijn gesneden ), ' friet-sticks ' erbij te serveren.

Materialen

pan, koekenpan, soepkommen

Bronvermelding