Menu
'Soto - Soep ' (smaakt zoals het hoort Indische - Kippensoep)
Ingrediënten
- 1 ui , gesnipperd
- 2 teentjes knoflook , fijngehakt
- 2 el ketjap manis
- 2 el olijfolie
- 200 g tauge
- 150 g witte rijst
- 2 bouillonblokjes ( kippen )
- 1/2- 1 rode peper ( in ringetjes )
- 5 takjes selderij ( incl. steeltjes ) klein gehakt
- 4 eieren ( hard gekookt )
- 250 g kipfilet
- bakje boemboe paniki ( conimex )
- 50 g gebakken uitjes
- 2 tl sambal
- 2 bosuitjes in fijne ringetjes gesneden
Bereiden
Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing.
Verhit een pan met 1 el olijfolie en fruit ui , peper, en knoflook,
boemboe paniki, fijngehakte selderij steeltjes, 2 tl sambal.
Voeg kipfilet en 1 liter water + 2 bouillon blokjes toe en laat
ca. 45 trekken op een zacht vuurtje.
Voeg als laatste rest van selderij en fijn gesneden bos-uitje toe.
Haal kipfilet uit de pan en ' trek' het vlees met 2 vorken uit elkaar,
verhit een koekenpan met 1 el olie en bak fijn gesneden kipfilet
op hoog vuur knapperig en bruin, voeg zout en ketjap toe naar smaak.
Schep in 4 soepkommen gebakken kipfilet, rijst, 1 hardgekookt ei en een handje taugé, Zet op tafel gebakken uitjes, ketjap, sambal.
Schenk de hete soep in de kommen.
TIP :
Maak er een maaltijd soep van door ook sperzieboontjes, witte-kool
( heel fijn gesneden ), ' friet-sticks ' erbij te serveren.
Materialen
pan, koekenpan, soepkommen