Appeltaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 18-03-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 verpakking kruimeldeeg
  • 115 gr zachte boter
  • 115 gr amandelpoeder
  • 115 gr basterdsuiker
  • 2 eieren,losgeklopt
  • 25 gr bloem
  • 2 jonagoldappels
  • 4 eetl rode bessen gelei
  • sap van 1/2 citroen

Bereiden

*verwarm de oven voor op 180°c *klop de boter samen met de suiker,de bloem,het amandelpoeder en de eiren tot een luchtig beslag. *schil de appels ;snij de appels in vier;verwijder de klokhuizen;leg elk stuk met de gesneden kant naar beneden op een snijplank;snij in de dunne plakjes en leg de plakjes op een rij. *bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg;schep er het beslag in en strijk de bovenkant glad.leg de appels met behulp van een paletmes voorzichtig op het deeg in de vorm van een kruis en druk stevig in de vulling. *verwarm de rode bessengelei met het citroensap;roer los en bestrijk met een kwastje de appeltjes met de helft van de gelei. *bak de taart goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven in 45 min. *laat iets afkoelen en strijk dan de appeltjes in met de rest van de gelei.

Bronvermelding