Menu
Marokko - Ingelegde citroenen
Ingrediënten
- 8 citroenen
- 1 handvol korianderzaad
- 1 handvol venkelzaad
- zwarte peperkorrels
- zeezout (pak)
- 1 snuf kaneel
- 1 bos verse tijm
- enkele laurierblaadjes
Bereiden
Doe het zout in een kom. Doe de peper, korianderzaad, venkelzaad en een stukje kaneel in een theedoek. Geef er een paar klappen op met de deegroller. Doe bij het zout. met de tijm en laurier. De smaken trekken zo in het zout.
Snijd de citroenen kruislings in maar laat de partjes aan elkaar zitten. Stop zout tussen de partjes met tijm en een laurierblaadje.
Leg een laagje zout in een grote weckpot en schik de citroenen erin. Stevig omlaag duwen en husselen. Gaatjes met zout opvullen.
Laat de pot 1 maand staan voor gebruik. De citroenen blijven 2 jaar goed.
Materialen
1 grote inmaakpot