Bananen Softcake, erg makkelijk

Gebak, Hapje, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram bananen
  • 3 kleine eieren
  • 225 gram olijfolie
  • 300 gram suiker
  • 240 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje kaneel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190°C. Pureer de helft van de bananen en snijd de andere helft in kleine stukjes. Meng de bananenpuree met het ei en de olie. Meng dan de suiker met de bloem, bakpoeder, zout en kaneel. Meng dit vervolgens allemaal in de keukenmachine. Schep als laatste de bananenstukjes door het beslag. Doe het beslag in een ingevette tulbandvorm (het lijkt weinig, maar het rijst nog best veel in de oven) en bak het ca. 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen.

Materialen

Tulbandvorm, staafmixer, handmixer, kom

Bronvermelding