Rauwe andijviestamppot met pecorino, walnoot en peer

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-04-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 400 gram andijvie
  • 30 gram walnoten
  • 75 gram pecorino (of andere pittige schapen/geitenkaas)
  • 1 peer
  • 2 el volle yoghurt
  • 1 el boter

Bereiden

1. Schil de aardappels en kook ze 20-25 minuten gaar. 2. Snijd de andijvie fijn en was grondig. 3. Hak de walnoten fijn. 4. Rasp de kaas. 5. Snijd de peer in dobbelsteentjes. 6. Stamp de aardappels als ze gaar zijn met de yoghurt en boter tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. 7. Voeg de andijvie in 2 of in 3 delen toe. Door de warmte van de aardappels zal het iets slinken, dat is ook de bedoeling. 8. Voeg naar smaak de kaas, walnoot en peer toe. Ook lekker voor vleeseters met spekjes.

Bronvermelding