Broccoli-Ham Quiche

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-03-2008 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram broccoli-roosjes
  • 125 gram hamblokjes
  • 2 uien
  • 175 gram geraspte kaas
  • 250 ml creme fraiche
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie
  • 3 eieren
  • 1 eierdooier

Bereiden

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien Verwarm de oven voor op 220 graden Snijd de broccoli-roosjes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Kook de plakken in 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken/uitstomen in een vergiet. Snijd de uien in ringen. Doe de olie in een hete pan en bak de uien glazig. Voeg de broccoli plakjes toe en pers de knoflook erover. (Roer-)bak het geheel ongeveer 3 minuten. Klop in een kom de eieren, de eierdooier en de creme fraiche los. Voeg de helft van de kaas toe. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit. Bedek de bodem en zijkanten van de (ingevette!) quiche-schaal met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Verspreid de broccolie en uien over de bodem. Sprenkel de hamblokjes erover. Schenk nu het eiermengsel erbij. Strooi de overgebleven kaas over het geheel en zet het in de oven. Bak de quiche voor 20 minuten op 220 graden. Verlaag dan de temperatuur tot 180 graden en laat nog 10 minuten nagaren. Warm (heet) of koud lekker. Tip: Je kunt de vulling nauurlijk eindeloos varieren. Probeer ook eens prei-gerookte kip.

Materialen

quiche-vorm

Bronvermelding