Groentetaart met kaassaus

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 25 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 broccoli in roosjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 pak deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 200 g sperziebonen, gehalveerd
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 200 ml volle melk
  • 200 g jonge kaas, geraspt

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Broccoli en bonen beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. In wok 2 el olie verhitten, paprika en champignons 4 min. omscheppend bakken. Broccoli en sperziebonen toevoegen en 2 min. meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap van 40 x 30 cm. Deeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Groenten over helft van deeg verdelen, randen vrijlaten. Deeg over groenten dichtvouwen en naad goed dichtdrukken. Deeg met rest van olie bestrijken. Bakplaat iets onder midden van oven schuiven en taart in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Melk op laag vuur verwarmen. Kaas erin laten smelten. Peper naar smaak toevoegen. Groentetaart in brede plakken snijden en met kaassaus serveren.

Materialen

bakplaat, bakpapier

Bronvermelding