Menu
Zoete kwarkbroodjes
Ingrediënten
- 250 g magere kwark
- 2 eieren
- 3 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
Bereiden
Klop de kwark, de eieren, 2 el suiker, de vanillesuiker en 1 snufje zout glad met de mixer. Kneed met de deeghaken van de mixer de bloem en het bakpoeder erdoorheen.
Leg (bijvoorbeeld met een ijstang) 9-12 bolletjes deeg op een met bakpapier belegd bakblik. Bak de kwarkbolletjes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3).
Bestrijk ca. 3 minuten voor het einde van de baktijd de broodjes met gecondenseerde melk en bestrooi ze met 1 el suiker. Laat de broodjes afkoelen.
Materialen
Ingrediënten voor 9-12 stuks: Baktijd: ca. 15-20 minuten