Zoete kwarkbroodjes

Gebak, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-03-2008 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g magere kwark
  • 2 eieren
  • 3 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder

Bereiden

Klop de kwark, de eieren, 2 el suiker, de vanillesuiker en 1 snufje zout glad met de mixer. Kneed met de deeghaken van de mixer de bloem en het bakpoeder erdoorheen. Leg (bijvoorbeeld met een ijstang) 9-12 bolletjes deeg op een met bakpapier belegd bakblik. Bak de kwarkbolletjes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Bestrijk ca. 3 minuten voor het einde van de baktijd de broodjes met gecondenseerde melk en bestrooi ze met 1 el suiker. Laat de broodjes afkoelen.

Materialen

Ingrediënten voor 9-12 stuks: Baktijd: ca. 15-20 minuten

Bronvermelding