Beef Wellington, gegarandeerd succes

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Mediterraan.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 113 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 kg , mals rosbief, aan één stuk van gelijke dikte
  • zout & peper
  • 100gr boter
  • 2 uien , fijn gesneden
  • 350gr champignons, fijn gehakt
  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 150gr roompaté ( bijv. van kip of eend )
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 sjalotjes, fijngehakt
  • 150gr cantharellen, fijngesneden
  • 4 dl ( pot ) kalfsfond of sterke vleesbouillon
  • 3 dl rode wijn

Bereiden

VOORBEREIDEN: ( kan 4 uur voor serveren ) Bestrooi de rosbief met zout & peper en bak het vlees in 25 gr boter in circa 10 min. rondom bruin. Laat het op een rooster afkoelen. Bak de ui in 25 gr boter circa 10 min. Voeg de champignons toe en bak deze 5-10 min. mee tot het vocht verdamd is. Breng op smaak met zout & peper en laat het mengsel afkoelen. BEREIDEN: Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap die ruim om het vlees past. Meng de pate met 4 el champignon-mengsel en strijk dit in een dikke laag over de bovenkant van het vlees. Leg het vlees met de bestreken kant op het midden van het deeg en strijk de rest van het champignon-mengsel over de zijkanten en bovenkant van het vlees. Snijd de hoeken uit het deeg ( anders worden de hoeken te dik en niet gaar ) bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en vouw het deeg om het vlees. Druk de randen goed aan en leg het ingepakte vlees met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Steek een vleesthermometer voorzichtig via de zijkant in het vlees, de thermometer-punt moet in het midden van het vlees zitten. Bak het vlees circa 30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200 gr tot de kerntemperatuur 50 gr is. Dek het deeg eventueel af met aluminiumfolie als het te bruin wordt. Laat de Beef Wellington afgedekt met aluminiumfolie nog 5-10 min. rusten. Bak voor de saus de sjalotjes circa 5 min. in 20 gr boter. Voeg de cantharellen toe en bak ze 3-5 min. mee. Voeg de kalfsfound en de wijn toe en laat de saus 10-15 min. zachtjes inkoken. Roer in gedeelten 30 gr boter door de saus tot deze iets gaat binden. Breng op smaak met zout & peper en serveer de saus bij de in plakken gesneden Beef Wellington. Lekker met broccoli of boontjes.

Materialen

Met deze heerlijke Beef Wellington heb je gegarandeerd succes. Een speciale vleesthermometer is hierbij heel gemakkelijk om de gewenste temperatuur te controleren.

Bronvermelding