Menu
Zuurkoolschotel
Ingrediënten
- 1 zak wijnzuurkool
- 1 appel
- 1 blikje ananas
- 1 rookworst
- 1 blik abrikozen (4 stuks)
- 1 kleine pot witte bonen
- 1 dl witte droge wijn
- 50 gr rozijnen
- 1/2 theelepel djahe
- 1 mespuntje cayennepeper
- 1 ui
- 1 pakje diepvries bladerdeeg
Bereiden
Snij de appel in partjes.
Snij de ui in ringen.
Snij de rookworst in plakjes.
Bewaar het sap van de blikken fruit.
Doe wat olie in de koekenpan en bak hierin de ui - appel lichtbruin.
Voeg hierbij de wiite bonen en rozijnen. Warm deze door en blus het af met de wijn. Voeg de kruiden toe en laat dit ong. 10 min. doorpruttelen.
Verwarm de oven 10 minuten voor. 200 graden.
Schep het geheel over in een overschotel en verspreidt dit over de bodem. Leg hierop in lagen de ananas - worst - abrikozen - zuurkool.
Maak de ovenschotel dicht met de bladerdeeg plakjes. Zorg dat je in het midden een luchtgaatje maakt. Giet een klein beetje van het vruchtensap in het gaatje.
Zet de ovenschotel voor 30 minuten in de oven. Let de overgebleven blaadjes bladerdeeg naast de schotel in de oven.
Serveer deze apart op een schaal.
Eet smakelijk
Materialen
hapjespan - ovenschotel (liefst glas en hoog - dan kan je de laagjes goed zien)