Menu
Aardappelsalade met gerookte makreel
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen vastkokend
- 1 bekertje 125ml zure room
- 4-5 eetl. mayonaise
- 2 el verse dille
- peper en zout
- 1 gerookte makreel
- 1 zak veldsla a 75g
Bereiden
- Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met zout in ca 10 minuten gaar. Giet ze af en laat de aardappelen in de vergiet uitdampen.
- Meng de zure room met de mayonaise en de fijngehakte dille en breng op smaak met zout en peper.
- Schep dressing door lauwwarme aardappelen.
- Maak de makreel schoon en verdeel in kleine stukjes.Schep de makreel door de aardappelsalade.
- Serveer de aardappelsalade direct of zet op een koele plek weg om de smaken in te laten trekken.
- Verdeel de veldsla over de borden of een serveerschaal en schep de aardappelsalade erop.