Aardappelsalade met gerookte makreel

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-09-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen vastkokend
  • 1 bekertje 125ml zure room
  • 4-5 eetl. mayonaise
  • 2 el verse dille
  • peper en zout
  • 1 gerookte makreel
  • 1 zak veldsla a 75g

Bereiden

- Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met zout in ca 10 minuten gaar. Giet ze af en laat de aardappelen in de vergiet uitdampen. - Meng de zure room met de mayonaise en de fijngehakte dille en breng op smaak met zout en peper. - Schep dressing door lauwwarme aardappelen. - Maak de makreel schoon en verdeel in kleine stukjes.Schep de makreel door de aardappelsalade. - Serveer de aardappelsalade direct of zet op een koele plek weg om de smaken in te laten trekken. - Verdeel de veldsla over de borden of een serveerschaal en schep de aardappelsalade erop.

Bronvermelding