Pikante Kip uit de Wok

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-02-2009 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400gr witte rijst
  • 2 el olie
  • 400gr kipfilet, in blokjes
  • 3 el chilisaus
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 125gr champignons, in plakjes
  • blik tomatenblokjes ( à 400 gr )
  • 1/2 blokje kippenbouillon, verkruimeld
  • rode peper, in ringetjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst

Bereiden

1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet met chilisaus in ca. 3-4 min. bruin. Voeg de ui , peper, knoflook en paprika aan de kip toe en roerbak deze ca. 3 min.mee. 3. Schep de champignons door de kip en roerbak deze ca. 3 min. mee. Voeg de tomaten-blokjes en het blokje kippenbouillon aan de kip toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus ca. 5 min sudderen. Breng het gerecht op smaak met zout & peper * Garneer de pikante kip met ringen lente-ui.

Materialen

wok

Bronvermelding