Menu
Pikante Kip uit de Wok
Ingrediënten
- 400gr witte rijst
- 2 el olie
- 400gr kipfilet, in blokjes
- 3 el chilisaus
- 1 ui, gesnipperd
- 1 groene paprika, in reepjes
- 125gr champignons, in plakjes
- blik tomatenblokjes ( à 400 gr )
- 1/2 blokje kippenbouillon, verkruimeld
- rode peper, in ringetjes gesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
Bereiden
1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet met chilisaus
in ca. 3-4 min. bruin. Voeg de ui , peper, knoflook en paprika aan de kip toe en roerbak deze ca. 3 min.mee.
3. Schep de champignons door de kip en roerbak deze ca. 3 min. mee. Voeg de tomaten-blokjes en het blokje kippenbouillon aan de kip toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus ca. 5 min sudderen. Breng het gerecht op smaak met zout & peper
* Garneer de pikante kip met ringen lente-ui.
Materialen
wok