Gemarineerde kwarteleitjes met chilipeper en kruiden

Anders, Brunch, 6 personen, Anders.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 23-03-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 24 kwarteleitjes
  • 350 ml dragonazijn
  • 6 tenen knoflook
  • 12 peperkorrels
  • 2 tl geel mosterdzaad
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl zout
  • 2 kleine gedroogde chilipepers
  • gehakte kruiden: dille, peterselie, bieslok
  • gedroogde chili's, verkruimeld
  • zeezout

Bereiden

Eitjes 3 min zachtjes koken. Afgieten en iets koelen in ijskoud water. Warm pellen. Azijn met knoflook, peper, mosterdzaad, kruidnagels, laurierblaadjes en evt. 2 gedroogde chili's in steelpan aan de kook brengen. Meteen van vuur nemen en af laten koelen. Grote gestereliseerde pot (700 ml) met eitjes vullen. Afgekoeld azijnmengsel erbijen pot sluiten. 1 week in koelkast laten marineren. Serveren: eitjes droogdeppen. Helft eitjes door gehakte kruiden rollen, andere helft door chilipepers. Op bord leggen en garneren met verse kruiden en bieslookbloemetjes. Serveren met zout in een kommetje, wat gehalveerde radijsjes en besmeerd buin brood.

Bronvermelding