Menu
Tartelettes met boursin en vijgenjam
Ingrediënten
- 6 velletjes bladerdeeg
- 175 gr boursin
- 75 gr mascarpone
- 5-6 el vijgenjam
Bereiden
Ontdooi de velletjes bladerdeeg. Verwarm de oven voorop 200 graden. Snijde de velletjes in vieren. Bedek de holtes van een ingevette mini muffinvorm (voor 24 st) met het deeg. Bekleed het deeg met op maag geknipt bakpapie en vul op met keramische korrels of andere steunvullig. Bak de tartellets bling 10 min in de oven. Verwijder het bakpapier en bak nog eens 3 min.
Meng de boursin met de mascarpone. Haal de tratellets ui de oven. Vul ze voor eenderde met vijgenjam en voor de rest met boursinmengsel. Zet nog 3 min. in de oven tot ze lichtgekleurd zijn. Neem uit de oven en garneer met een pakje vijg.
Materialen
(mini) muffinvorm