Menu
Dahl met tarka
Ingrediënten
- 250 g rode linzen
- 1 1/2 el ghee
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 tl gember, geraspt
- 1/2 tl geelwortelpoeder
- 1 tl zout
- 1-2 tl garam massala
- 1 el ghee
- 1 tl bruin mosterdzaad
- 1/2 tl komijnzaadjes
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 5 fijngesneden kerrieblaadjes
- verse korianderblaadjes
Bereiden
Linzen wassen en 2 uur in ruim koud water weken. Uitlekken. Ui, knoflook en gember 5 min bakken in ghee. Geelwortel, zout en garam massala erbij en nog 2 min bakken. Uitgelekte linzen erdoor, goed omscheppen en water erbij tot linzen onder staan. Op zacht vuur 30-40 min koken.
Tarka: ghee verhitten en mosterzaadjes verwarmen tot ze 'springen'. Komijn, chili en kerrieblaadjes erbij en even meewarmen. Tarka voor serveren over Dahl schenken en bestrooien met koriander.