Dahl met tarka

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Indiaas.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 24-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g rode linzen
  • 1 1/2 el ghee
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 tl gember, geraspt
  • 1/2 tl geelwortelpoeder
  • 1 tl zout
  • 1-2 tl garam massala
  • 1 el ghee
  • 1 tl bruin mosterdzaad
  • 1/2 tl komijnzaadjes
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 5 fijngesneden kerrieblaadjes
  • verse korianderblaadjes

Bereiden

Linzen wassen en 2 uur in ruim koud water weken. Uitlekken. Ui, knoflook en gember 5 min bakken in ghee. Geelwortel, zout en garam massala erbij en nog 2 min bakken. Uitgelekte linzen erdoor, goed omscheppen en water erbij tot linzen onder staan. Op zacht vuur 30-40 min koken. Tarka: ghee verhitten en mosterzaadjes verwarmen tot ze 'springen'. Komijn, chili en kerrieblaadjes erbij en even meewarmen. Tarka voor serveren over Dahl schenken en bestrooien met koriander.

Bronvermelding