Feta-taartje met tuinbonen en tomaat

Hartige taarten, Lunch, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 25-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 170 g bloem
  • 75 g koude boter, in blokjes
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 200 g tuinbonen, dubbelgedopt en geblancheerd
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • basilicumblaadjes
  • olijfolie, EV

Bereiden

Meng bloem, zout en boter tot kruimelig mengsel. Voeg water toe en draai tot het net gemengd is. Vorm tot bal en laat rusten in koelkast. Oven 200 graden. Met deeg 4 vlaaivormpjes bekleden. Nog 15 min in koelkast. Bak 15 min met steunvulling. Verwijder steunvulling en bak nog 15 min. Verdeel 150 g feta, bonen en tomaatjes over de vormen. Meng de eieren met de room, breng op smaak in schenk in de vrmpjes. Bak 12-15 min tot vulling gestold is. Laat 10 min agkoelen en haal uit de vormpjes. Garneer met rest van feta en basilicum. Sprenkel olie eroverheen.

Bronvermelding