Toscaanse aardappelgnocchi met pesto van zongedroogde tomaat

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-03-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode paprika, geroosterd
  • 20 g verse basilicum
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 6 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
  • 2 trostomaten, gehakt
  • 3 el tomatenpuree
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 150 ml olijfolie
  • 500 g gnocchi

Bereiden

Paprika, basilicum, knoflook, pijnboompitten, tomaten, tomatenpuree, chilipoeder en helft parmezaan pureren tot grove pesto. Al draaiend olie erbij en galddes saus maken. Op smaak brengen. Grill op hoogste stand. Gnocchi koken, afgieten en mengen met pesto. Verdeel over ovenvaste schaaltjes, bestrooi met rest parmezaan en zet 2-3 min onder de grill.

Bronvermelding