Aloo Gobi

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 30-10-2005 | 59 keer bewaard

Ingrediënten

  • 165 gram aardappels in blokjes
  • 375 gram bloemkoolroosjes
  • 5-6 eetlepels plantaardige olie (bv zonnebloemolie)
  • 1 grote ui in kleine stukjes gesneden
  • 3 theelepels geraspte verse gember
  • 3/4 theelepel turmeric poeder
  • 3/4 theelepel komijnzaden
  • 3/4 theelepel zout
  • 3/4 theelepel mosterdzaadjes
  • fijngesneden koriander

Bereiden

Doe de olie in een wok en doe de mosterdzaadjes en de komijnzaden erbij. (deze zullen poffen); doe de bloemkool en aardappels hierbij, voeg de ui toe en roerbak een minuutje. voeg het tumeric poeder en het zout toe en laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan met een deksel erop (deksel niet volledig op de pan zetten zodat er stoom kan ontsnappen). roer tijdens deze tien minuten af en toe en zorg dat het niet aanbakt. doe de geraspte gemberwortel bij de groenten en roer om. serveer op voorverwarmde borden en versier met koriander.

Bronvermelding