Curry-pastinaaksoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 25-03-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 4 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 2 el madras currypoeder
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 pastinaken, in blokjes van 1 cm
  • 1 blik tomatenblokjes 400g
  • 1 blik bruine linzen 400g
  • 1 l bouilon
  • 4 el yoghurt
  • 2 1/2 el koriander, grof gehakt

Bereiden

Ui en bleekselderij 5 min roerbakken. Curry, knoflook en pastinaak erbij en nog 1 min roerbakken. Op hoog vuur tomaten, linzen, bouillon en 125 ml water erbij. 20 min laten koken tot pastinaak zacht is. Yoghurt en koriander mengen. Soep op smaak brengen en serveren met el korianderyoghurt.

Bronvermelding