Aardappelomelet

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 20-07-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen (of zakje aardappelblokjes)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 tn knoflook
  • 5 eieren
  • zout en versgemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 50 g jong belegen kaas

Bereiden

Kook de geschilde aardappelen in water met zout in ca. 8 minuten half gaar, giet ze af en snijd ze in blokjes van ca. 2 x 2 cm (kant en klare aardappelblokjes hoeven niet voorgekookt te worden). Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en snipper de knoflook. Klop de eieren in een kom los met zout en peper. Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur en doe de olie erin. Bak de aardappelblokjes omscheppend tot ze beginnen te kleuren, bak de rozemarijn en knoflook even mee. Giet de eieren erbij en verdeel alles goed over de pan. Laat op laag vuur met deksel op de pan ca. 10 minuten bakken tot de bovenkant begint te stollen. Snijd de kaas intussen in plakken van paar mm dik, verdeel het over de omelet en laat de kaas met deksel op de pan smelten. Lekker met een tomatensalade

Bronvermelding