Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 16-04-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • zout en (versgemalen) peper
  • 20 gr boter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 125 ml witte wijn
  • 6 zongedroogde tomaten (op olie) in reepjes
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 250 gr champignons gehalveerd
  • 125 ml creme fraiche

Bereiden

Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit boter en olie in een koekenpan ne bak het vlees aan alle kanten aan. Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano. Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in ca. 30 min langzaam gaar. Schep het vlees uit de pan en dek het af met alu-folie om het warm te houden. Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de creme fraice erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaas , champignons en saus over de borden.

Materialen

alu-folie

Bronvermelding