Crostata van appel, peer en Geitenkaas

Anders, Hapje, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 12-09-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 st appels geschild en in halve manen
  • 2 st peren geschild en in halve manen
  • 1 st citroen
  • 200 gr harde geitenkaas, liefst van n rolletje
  • 200 gr bladerdeeg
  • 100 ml thaise chilisaus
  • 50 ml limoensap
  • 30 gr suiker
  • 1 st eierdooier

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 20 bij 30 cm en vouw de randen een keer dubbel. Plak de randen aan de bodem vast met n beetje water en duw ze plat met de tanden van een vork. Smeer de randen dan in met de losgeklopte eidooier en bedek de bodem dakpansgewijs met laagjes appel, peer en kaas. Bak de taart in 20 minuten of tot de kaas een beetje begint te bruinen. Maak intussen de chilistroop door het limoensap te verwarmen en de suiker erin op te lossen. Meng dit met de thaise chilisaus. Haal de taart uit de oven en besprenkel haar met chilisiroop. Meteen serveren.

Bronvermelding