Menu
Dessert: Caribische Cheesecake
Ingrediënten
- 250 ml creme fraiche, lobbig losgeklopt
- 100 gr rozijnen
- 400 gr volle kwark
- 3 losgeklopte eieren
- 150 gr volkorenbiscuit
- 1 el roomboter
- 1 flinke scheut witte rum (bv Bacardi)
Bereiden
Bekleed de springvorm met bakpapier en beboter de bodem en rand.
Verkruimel m.b.v. een deegroller en een plastic zak de biscuitjes. Smelt de boter en voeg geleidelijk toe aan het biscuitkruim tot een vrij egaal mengsel ontstaat. Druk dat stevig in de cakevorm. Zet de vorm koud weg, zodat de bodem kan opstijven.
.................................................
Verwarm de oven voor op 170°C.
Breng rozijnen met de rum aan de kook en laat ze ca 5 min wellen. Roer de kwark glad in een grote kom en voeg eieren, creme fraiche en rozijnen toe. Schep dit op de cakebodem en bak de cheesecake in ca 45 min gaar. Laat afkoelen in de oven met de deur open .
Bestrooi hem voor het serveren met cacao.
Materialen
Oven voorverwarmd op 170graden. Springvorm ca 26 cm diameter.