Kip met uit de oven met parmezaanse kaas en knoflook

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 23-03-2012 | 178 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

* olijfolie * 4 volkoren boterhammen * 100 gram + 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas * 1 eetlepel fijngehakte verse bladpeterselie * 1 eetlepel paprikapoeder * 1 teentje verse knoflook, fijngehakt * 1 eetlepel verse tijm, de blaadjes afgehaald * 2 dl karnemelk * 6 kippenborsten zonder bot en vel (ongeveer 110 g per stuk) Bereiden * Verwarm de oven voor op 230 C. * Bedruppel een rechthoekige bakplaat en een iets kleiner rooster (om af te koelen) met olie. * Zet het rek op het bakblik en zet het even weg. * Draai het brood in de keukenmachine of met de blender tot de kruimels. Doe het in een lage schaal. * Roer de parmezaanse kaas, peterselie, paprikapoeder, knoflook en tijm door de broodkruimels. * Doe de karnemelk in een lage schaal. * Zet de schaal met karnemelk, de schaal met broodkruimels en de bakplaat en het rooster op een rijtje, zodat je gemakkelijk kunt werken. * Doop de kip in de karnemelk, schud het teveel er af. Dompel het dan in de kruimels en schud het teveel aan kruimels eraf. * Leg de kip op het rooster. * Bedruppel elke kippenborst met olijfolie. * Gedurende 15 minuten in de oven laten bakken. * Omkeren en nog eens 10 minuten bakken.

Bronvermelding