Menu
Kip met uit de oven met parmezaanse kaas en knoflook
Ingrediënten
- kip
Bereiden
* olijfolie
* 4 volkoren boterhammen
* 100 gram + 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
* 1 eetlepel fijngehakte verse bladpeterselie
* 1 eetlepel paprikapoeder
* 1 teentje verse knoflook, fijngehakt
* 1 eetlepel verse tijm, de blaadjes afgehaald
* 2 dl karnemelk
* 6 kippenborsten zonder bot en vel (ongeveer 110 g per stuk)
Bereiden
* Verwarm de oven voor op 230 C.
* Bedruppel een rechthoekige bakplaat en een iets kleiner rooster (om af te koelen) met olie.
* Zet het rek op het bakblik en zet het even weg.
* Draai het brood in de keukenmachine of met de blender tot de kruimels. Doe het in een lage schaal.
* Roer de parmezaanse kaas, peterselie, paprikapoeder, knoflook en tijm door de broodkruimels.
* Doe de karnemelk in een lage schaal.
* Zet de schaal met karnemelk, de schaal met broodkruimels en de bakplaat en het rooster op een rijtje, zodat je gemakkelijk kunt werken.
* Doop de kip in de karnemelk, schud het teveel er af. Dompel het dan in de kruimels en schud het teveel aan kruimels eraf.
* Leg de kip op het rooster.
* Bedruppel elke kippenborst met olijfolie.
* Gedurende 15 minuten in de oven laten bakken.
* Omkeren en nog eens 10 minuten bakken.