Menu
Italiaanse snelle kip van Onno
Ingrediënten
- kip
Bereiden
1 ui
2 stengels bleekselderij
150 gram winterwortel
4 stukken kipfilet of ontbeende dijen (kipkarbonaden)
olijfolie
1 teen knoflook
de blaadjes van 2 takken rozemarijn
1 dl witte wijn
1 dikke eetlepel geraspte Parmigiano Reggiano
een Italiaans stukje kip. Tomaatloos! Snijd wortel, ui, selderij grof voor en draai met de knoflook in een keukenmachine tot haksel, maar niet tot pulp. Zout de kip en bak hem aan in een gulle scheut olie tot hij kleurt. Haal uit de pan. Fruit de groenten met de rozemarijn een paar minuten. Blus met de wijn en leg de kip erbij. Sluit met een deksel en laat in 7 (filet) à 10 (kipkarbonade) minuten gaar worden. Breng op smaak met de kaas, zout en peper.