Ajuinsaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-03-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 ajuinen
  • klontje boter
  • 2 eetlp bloem
  • groentebouillon
  • enkele druppels patrelle
  • bruine kleurstof op bassis van glucose
  • 1.5 dl water

Bereiden

Neem een braadpan en laat de boter smelten - Laat de pan goed warm worden - Snij ondertussen de ajuin in schijfjes en bak ze gedurende ongeveer 8 minuten goed bruin - Overstrooi met 2 eetlepels bloem en roer de bloem door de ajuinen - Voeg dan het water toe en roer het ajuinaanbaksel los met een garde - Voeg de groentenbouillon PH toe en ook enkele druppels patrelle - Laat het geheel opkoken en voeg daarna nog peper & zout toe - Op het laatste nog één eetlepel azijn eronder roeren

Bronvermelding