Kipcocktail

Salades, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 16-09-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 el zure room
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el cognac of vieux
  • peper
  • 250 gr gaar kippenvlees
  • 1 kleine meloen
  • 1 avocado
  • citroensap
  • 6 blaadjes sla
  • tuinkers

Bereiden

Een sausje roeren van de zure room, de tomatenpuree, de cognac of vieux en wat peper. Het kippenvlees in smalle reepjes snijden. De meloen in kleine blokjes of bolletjes verdelen. De avocado schillen, halveren, in dunne plakjes snijden en met citroensap besprenkelen. In 6 coupes een blaadje sla leggen. Hierover het kippenvlees, de meloenstukjes en de avocadopartjes verdelen. Wat saus erop scheppen en de cocktails garneren met een toefje tuinkers.

Bronvermelding