Albóndigas

Anders, Hapje, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram runder- of kalfsgehakt
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 beschuit, verkruimeld
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • zout en peper uit de molen
  • 2 el olijfolie om te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl mild paprikapoeder
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 el bloem
  • 300 ml kippenbouillon

Bereiden

Meng het gehakt goed met ui, knoflook, ei, beschuit, komijn, pikant paprikapoeder, zout en peper. Draai er walnootgrote balletjes van. Verhit de olie in een koeken- of hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan. Voeg bloem en mild paprikapoeder toe aan het achtergebleven vet in de pan en bak dit al roerend een minuutje. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze ook een minuutje. Roer de bouillon erdoor met de saffraandraadjes (als je deze met een lepeltje bouillon in een vijzel wrijft, geven ze meer kleur af) en doe de gehaktballetjes er weer bij. Laat nog een kwartiertje pruttelen tot de saus is ingedikt. Proef of er nog zout/peper bij moet. Serveer met brood, als tapa voor 4 personen of ración voor 2 personen. Eet smakelijk!

Materialen

koekenpan of hapjespan

Bronvermelding