Aperge-geitenkaastaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 45 gram tarwegriesmeel
  • 3,5 dl groentebouillon -koud
  • 20 gr boter of margarine
  • 2 gesplitste eieren
  • 100 gr harde geitenkaas
  • 150 gr groene asperges, overlangs gehalveerd

Bereiden

Roer de griesmeel langzaam door de bouillin, zet de pan op het lage vuur en breng aan de kook. Laat 10 min koken tot griesmeel stevig is. Pan van vuur en boter erdoor kloppen. Eiwit stijf kloppen, als groesmeel lauw is dan de dooiers en helft vd kaas erdoor roeren. Spatel dan het eiwit door het mengsel. Bekleed een taartvorm van 20 cm met bakpapier en giet het mengsel erin. Leg de asperges in cirkelvorm erop en bestrooi met de rest vd kaas. Taart 25 min. bakken in oven op 175 graden.

Bronvermelding