Menu
Vispapillettes
Ingrediënten
- 500 gram kabeljauwfilet
- 1 krop ijsbergsla
- 1 bosje verse dille
- zout
- peper
- 1 preistok
- 1/2 fles witte wijn
- 40 gram koude roomboter
Bereiden
Blancheer zo'n 8 grote bladeren ijsbersla. Blancheer ook 2 repen prei.
Maak een pakketje van de ijsberslabladeren door de vismoot er geheel in te verpakken. Bestrooi de vis nog wel met zout en peper en leg enkele takjes dille boven op de vis.
Snij van de twee repen prei vier dunnere veters waarmee u het pakje kunt dichtbinden.
Verwarm de witte wijn in een braadslee, genoeg zodat straks de vispakketjes geheel onder staan. Wanneer de wijn begint te koken de pakketjes erin leggen en 15 minuten laten koken.
Laat uw gasten zelf de pakjes openmaken!
Giet de nu onstane fond over in een sauspan en laat het inkoken tot de helft. Meng dan de in blokjes gesneden koude boter een voor een met een garde aan de fond toe, zodat deze licht gebonden wordt.
Materialen
braadslee