Champignonsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 19-09-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram champignons
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 eetlepels bloem
  • zout, peper
  • 1/2 theelepel Worchestershiresaus
  • 6 dl bouillon (poeder, blokje)
  • 1/4 liter melk
  • 1 dl room
  • 1 glas sherry

Bereiden

Veeg de champignons schoon. Smelt de boter in de pan en laat hierin de gesnipperde ui en de champignons 10 min. zachtjes stoven (deksel op de pan). Maal of zeef het mengsel en doe het terug in de pan, roer de bloem erdoor, de kruiden en de bouillon. Kook dit al roerend tot een gladde soep. Voeg melk en room toe en laat alles nog 15 min. zachtjes koken. Roer vlak voor het opdienen de sherry erdoor.

Materialen

pan, zeef (keukenmachine), kom, houten lepel

Bronvermelding