Menu
Babi pangang
Ingrediënten
- Zie bereiding
Bereiden
Ingrediënten:
500 gr varkenslappen, bijv. hamlappen
zout en peper
5 el boter
Marinade:
1 ui, heel fijn gesneden of geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl djahe
1 tl laos
1 tl sereh
3 et ketjap manis
Babi pangang saus:
1 el boter
1 gesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
blikje tomatenpuree (70 gr)
½ el bruine basterd
½ bouillonblokje
papje van: 2 el maïzena, 2el sherry, 2 el ketjap, 1 dl water.
Bereiding:
Vlees droogdeppen, zout en peper erop. Marinade ingrediënten vermengen en vlees hiermee bestrijken. Een uur (of langer) in laten trekken. Dan vlees in de boter aanbakken en garen (afhankelijk van gekozen vlees)en op een schaal doen.
Voor de saus alles boven papje aanbakken/fruiten, in steelpan en het papje daarna toevoegen even doorkoken en tot slot het bakvet van het vlees erdoor doen. Over het vlees schenken en meteen opdienen.