Menu
Boeuf Bourguignon
Ingrediënten
- 500 gram runderriblappen
Bereiden
500 gram runderriblappen
100 gram ontbijtspek
4 sjalotjes of 2 uien en 2 teentjes knoflook
75 gram boter
20 zilveruitjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel bloem
2 dl rode wijn
2 dl bouillon(van 1/2 bouillontablet)
peper, zout
mespuntje tijm
1 laurierblad
250 gram champignons
(1 eetlepel maizena)
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Voorbereiding:
Snijd de riblappen in grote dobbelstenen en het ontbijtspek in blokjes of reepjes.
Pel en snipper de sjalotjes of de uien
Bereiding:
Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak hierin het spek 2 minuten
Neem het spek uit de pan, zet de warmtebron hoog en bak het rundvlees aan alle kanten bruin. Zet de warmtebron laag.
Voeg de rest van de boter toe en bak de sjalotjes, knoflook en de zilveruitjes mee. Roer de tomatenpuree door het vlees en daarna de bloem. Laat alles 1 minuut zachtjes bakken.
Giet de wijn en de bouillon erbij. Doe peper, zout, tijm, laurierblad en gebakken spekjes in de pan. Laat het vlees met het deksel op de pan zachtjes 2 uur stoven.
Bak intussen de in plakjes gesneden champignons 2 minuten in een beetje boter en doe ze de laatste 10 minuten bij het vlees.
Bind de saus eventueel met de maïzena gemengd met koud water. Strooi peterselie over het gerecht.