Cougettesoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 30-07-2018 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

Courgette soep Voor 4 personen: 1 liter kippenbouillon (van blokjes) 500 gr. Courgettes 2 teentjes knoflook 2 geraspte aardappels (middelgroot) peper verse basilicum koksroom zongedroogde tomaatjes op olie • Bouillon maken • Fijngeknepen knoflook in wat boter bakken • In blokjes gesneden courgettes, aardappels, peper en bouillon erbij doen en ca. 15 minuten laten trekken • Alles in een blender fijnmaken. Kan ook met een staafmixer. • Verdelen over soepkommen. Per kop: 1 eetlepel koksroom, zodanig dat deze in een cirkeltje zichtbaar blijft 1 in dunne sliertjes gesneden gedroogd tomaatje erover uitsrooien 1/2 eetlepel fijngesneden verse basilicum erover uitstrooien

Bronvermelding