Gestoofde varkenshaas met appeljus (gezond)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram varkenshaas (of ander varkensvlees)
  • 200 ml appelmoes
  • 1 stuk jonagold appel
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • Verse peper en zout
  • 400 gram rode kool of bietjes uit pot
  • aardappels

Bereiden

Snipper de ui en de knoflook (tip: Plet de knoflook met de zijkant van een groot mes en snijdt dan in stukjes). Vouw het dunne eind van de varkenshaas dubbel en zet vast met een prikker. Doe een beetje olie in een braadpan en bak de ui en knoflook glazig. Leg de varkenshaas erbij en schroei deze dicht aan beide kanten tot deze lichtbruin is. Schenk de bouillon en de appelmoes erbij, roer goed door. Snijdt de appel in blokjes en doe deze ook in de pan. Zorg ervoor dat al het appel het vocht zit. Doe de laurierblaadjes en het kaneelstokje erbij en voeg zout en peper toe. Zet de pan met deksel op het sudderpitje op de laagst mogelijke stand, het liefst met een sudderplaatje ertussen. Laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen met af en toe roeren. Draai ook af en toe het vlees om. Gezien varkenshaas niet lang gebakken hoeft te worden, kan de suddertijd ook verkort worden naar minstens 30 minuten. Eventueel moet je dan de appeljus pureren zodat er geen harde stukken meer bij zitten. Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en bietjes of rode kool. Eet smakelijk!

Materialen

Braadpan

Bronvermelding