Creoolse Cocktail (Cocktail Creole)

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 18-09-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 150 gram krab
  • 1,5 dl mayonaise
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel rum
  • 1/2 citroen
  • paprikapoeder, cayennepeper
  • zout, peper

Bereiden

Schil de komkommer, haal er de pitjes uit en snij het vlees in kleine brunoise. Bestrooi deze met zout en laat ze een uur uitlekken. Pers de citroen uit. Halveer de avocado's, verwijder de pit, neem er met behulp van een klein lepeltje het vruchtvlees uit en snij dit in kleine brunoise. Geef hier wat zout en peper over en besprenkel het met het citroensap. Schil het teentje knoflook en snij het zeer fijn. Geef het er ook bij. Voeg bij de mayonaise wat cayennepeper en de rum. Meng de avocado, de uitgelekte komkommer en het krabvlees. Schenk er de mayonaise over en meng het goed. Schenk de salade op soepborden, garneer met een stukje achtergehouden krab en bestrooi met paprikapoeder.

Bronvermelding