Varkenshaas met geroosterde paprika

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 16-04-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote paprika's (of 3 kleine) in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 3 el olijfolie
  • 40 gr boter of margarine
  • 500 gr varkenshaas (± 2 st)
  • 1 el groene pesto
  • 1 zakje waterkers

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een klene braadslee of ovenschaal de paprikastukken, 2 teen knoflook, 2 el olijfolie, zout en peper naar smaak. Rooster de paprika 30 min in het midden van de oven, schep halverwege om. Dek de schaal af met alu-folie en zet nog 15 min terug in de oven. Verhit de boter in een koekenpan. Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier, bestrooi ze met peper en zout en bak ze in 15 min rondom goudbruin en van binnen rose. Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt 5 min rusten. Voeg 3 el water toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los. Roer de pesto erdoor en houd de jus warm. Snijd de varkenshaas in niet te dunne plakken. Meng het vleed met het paprikamengsel, de pestojus en waterkers ne schep alles op voorverwarmde schaal. Lekker met verse past en een groene salade.

Bronvermelding