Appel-rozijnen chutney

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 70 minuten,

Laatst aangepast: 07-04-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo goudrenetten
  • 500 gram uien
  • 200 gram rozijnen
  • 1/2 lepel appel- of wittewijnazijn
  • 500 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder

Bereiden

Blokjes appel, uiensnippers, rozijnen en azijn aan de kook brengen. Op laag pitje ca 20 minuten alles zachtjes laten koken met de deksel op de pan. Als de appelblokjes bijna gaar zijn voeg je de suiker, kaneel en gemberpoeder toe, laat het nog eens 15 minuten zachtjes koken. Als het te droog wordt doe je er een scheutje water bij. Laat de chutney afkoelen en schep hem daarna in goed schoongemaakte potten. Laat de goed afgesloten chutney 2 weken op smaak komen in de koelkast. Lekker bij karbonade, rollade en lamsvlees.

Bronvermelding