Varkensvlees met marmeladesaus & puree

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 35 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 16-04-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr aardappelen in gelijke stukken
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 800 gr varkenshaas in 8 medallions
  • 80 ml verwarmde melk
  • 50 gr ongezouten boter
  • 2 handvol rucola voor erbij
  • 250 ml kippenbouillon
  • 85 gr sinaasappelmarmelade
  • 2 tl basalmico-azijn
  • 1 tl bruine suiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de ingrediënten voor de marmeladesaus door elkaar en zet apart. (vanaf de kippenbouilon) Kook de aardappels in gezouten water in 15-20 min gaar. Verhit intussen de olie in een groet koekenpan op middelhoog vuur. Bak het varkensvlees 3 min aan elke kant. Leg op een bakplaat en zet ca. 10 min in de oven. tot het vlees gaar is. Verlaag het vuur en voeg marmelade mengsel toe aan de koekenpan. Kook ca. 5 min. in tot het zo dik is dat het aan de biolle kant van een lepel blijft hangen. Giet de aardappels af en stoom ze in ca. 1 min op hoog vuur droog. Pureer de aardappels meng met melk en boter en breng op smaak met zout en peper. Schep wat puree en 2 varkensmedaillons op elk bord. Besprenkel met de saus en serveer met de rucola.

Bronvermelding