Aspergesoep met truffelaroma

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 23-09-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 liter aspergekookvocht
  • 2 blokjes rundvleesbouillon
  • 80 gr roomboter
  • 100 gr bloem
  • 4 lenteuitjes
  • 6 asperges
  • 100 gr Coburger ham
  • 4 el truffelolie
  • 2 el peterselie
  • zout
  • peper

Bereiden

Roux maken: Doe de boter in een pannetje en laat het langzaam smelten. Als de boter gesmolten is, de pan van het vuur nemen en de bloem erdoor spatelen. Zet het pannetje op een laag vuur en laat het geheel al roerend gaar worden. De roux is gaar als het wit uitslaat en korrelig is. Laat de roux afkoelen. Bereiding: Kook het aspergekookvocht met de bouillonblokjes. Doe de roux in een soeppan en voeg al roerend beetje voor beetje de aspergebouillon toe. Laat de soep onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ± 1,5 cm. Voeg de asperges toe aan de soep en laat het geheel nog 15 minuten koken. Was ondertussen de lenteui en snij deze in kleine stukjes. Snij 3/4 van de ham in kleine stukjes. Voeg de ui, ham en truffelolie toe aan de soep en breng het geheel op smaak met zout en peper. Giet de soep in soepborden, leg er een plakje ham bovenop en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer de soep met toast en roomboter.

Materialen

Soeppan, steelpannetje

Bronvermelding