Broodje paprikagehakt

Brood/sandwiches, Lunch, 2 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 23-09-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 ciabatta
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 8 blaadjes basilicum
  • 10 zwarte olijven
  • 50 gr pijnboompitten
  • roomkaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiden

Was de paprika en snijd ze in dunne reepjes. Pel de uien en snijd deze in even grote reepjes als de paprika. Pel de knoflook en snipper deze. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de oregano, rozemarijn en basilicum fijn. Snijd de olijven in ringetjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en paprika. Wanneer de ui glazig is, voeg je de oregano, rozemarijn, basilicum en blokjes tomaat toe. Breng het op smaak met zout en peper en stoof het geheel tot de tomaat papperig begint te worden. Doe het groentemengsel over in een kom en laat het iets afkoelen. Bak (in dezelfde pan) het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Bak dit tot het een beetje bruin is. Snijd de Ciabatta in 2 gelijke stukken en snijd beide delen open. Smeer de stukken brood in met roomkaas. Strooi het gehakt over de stukken brood. Meng de balsamicoazijn door de groente en verdeel dit mengsel over de stukken brood. Versier het geheel met de zwarte olijven.

Materialen

Koekenpan, kom

Bronvermelding